Военен в ОАЕ спасява сина на Божков

0

Синът на Васил Божков е планирал оттеглянето си от единствената фирма, която пряко го свързва с баща му, показва проверка на „Галерия“. Това е „Инфра Холдинг“. Там Антон Божков е член на съвета на директорите заедно с още две жени.


Точно месец преди баща му да бъде обвинен и обявен за издирване, се провежда общо събрание на „Инфра Холдинг“. Една от точките е предложението Антон Божков да бъде сменен като член на съвета на директорите. В проекта е записано, че ще бъде заместен от Иван Милев. Той от най-приближения кръг охранители на баща му. Бил е военен инструктор в армията на Обединените Арабски Емирства. Точно там отлетя босът му Васил Божков с частния самолет, няколко дни преди да го обвинят в няколко тежки престъпления.

Докато Божков е в принудително изгнание, у нас бяха арестувани съпругата му Елена, секретарката му Йоанна, както и няколко чиновници от комисията по хазарта, както и синът му Антон. Последният бе освободен с гаранция от един милиона лева заради противоречиви доказателства, че е прал пари на баща си. Официалните му доходи са като член на съвета на директорите на „Инфра Холдинг“, който иначе е на загуба в последната финансова година. На извънредното заседание месец преди жегата около Божкови е насрочено и това, на което Антон е трябвало да бъде сменен с охранителя на баща си. То е трябвало да се състои на 20 февруари, но не се провежда заради проблемите на фамилията. Три дни преди това Антон Божков е ходил до МВР, за да получи паспорта си, но не му го дали защото имал наложена забрана за напускане на страната.

„Инфра Холдинг“, която Антон така и не успя да напусне, обединява няколко фирми, които се занимават със строителство, недвижими имоти и други дейности. Има дъщерно дружество и в Германия. Някои от фирмите усвояват пари от обществени поръчки за ремонт на училища и пътища в различни общини.
Като активи са записани локомотивен завод в Русе,
както и стоманобетонни конструкции в Свищов. Защо Антон Божков е решил да се оттегли от бизнеса месец преди прокуратурата да влезе в офисите и домовете на баща му, не става ясно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече