Младата Цветанка Ризова на калъп с депутат! Водещата на „Лице в лице” се слагала брутално на донжуана на СДС Венцеслав Димитров

0

Цветанка Ризова няма вид на жена, способна да намигне палаво на някой мъж и да ускори пулса му, но в началото на кариерата си е била точно такава – огън момиче. В зората на демокрацията флиртаджийският й поглед разпалвал желания дори по върховете на държавното управление, а доказателство за ефективността на чара й е сензационен черно-бял кадър от онова време.

На вехтия фотос, на който „Уикенд” се натъкна тези дни, журналистката е влязла под кожата на легендарния бивш депутат Венци Димитров. Попаднал под чара на репортерката, икономистът от СДС я е гушнал повече от нежно пред обектива и буквално се е разтопил от удоволствие. Тя също като народния избраник се усмихва блажено на снимката – доволна е, че е запотила очилата му.
Иван Стоименов е фотографът, изловил на калъп Цветанка и донжуана на някогашната „синя” парламентарна група. В първите години на прехода по Димитров си падали всички засукани секретарки, работещи в сградата на законодателния орган. Напетият агент Попов от ДС и разузнаването на БНА, обаче проявявал интерес и към младите дами, акредитирани от медиите в НС. Ризова пък му била сред най-големите слабости в онзи период, тъй като

често го ухажвала с рими

в кулоарите и бюфета. „Бате Венци, ще напиеш ли и мойте менци”, чуруликала му бъдещата тв звезда, която освен дописки за пресата, пишела и стихове.

Венци Димитров


Когато се подвизавала като журналистка в парламента, кюстендилчанката била част от екипа на в. „Подкрепа”. В профсъюзния ежедневник попаднала с конкурс веднага щом завършила специалност „Българска филология” в СУ. „В началото започнах на граждански договор. Пълнех дупките, където нямаше репортер. Дотогава се интересувах просто като гражданин от политиката и не съм очаквала, че ще се занимавам с нея професионално. Във вестника ме вкараха в този ресор. След няколко месеца станах титуляр, но все още на половин заплата. Главният редактор един ден ме попита дали е вярно, че взимам по-малко пари. Отвърнах му, че е така. Благодарна съм му, той ми възстанови заплатата със стара дата за добрата работа”, разказвала е тя. Преди да се посвети на телевизията миловидната Цецка минала и през вестниците „Новинар” и „Сега”.
Още като студентка в университета Ризова си хванала сериозно гадже – мъжа, който впоследствие направила свой съпруг. Двамата се срещнали за сефте

в нощен бар на Боровец

„С различни компании бяхме в курорта. Оказа се, че в групичките ни има хора, които се познават. Така тайфите се събраха. Две години и половина по-късно с Анатоли станахме семейство”, споделяла е водещата на излъчваното всеки делник Би Ти Ви предаване „Лице в лице”. С избраника й не вдигнали традиционната за нашите географски ширини пищна сватба. На подписването в райсъвета присъствали единствено младоженците и кумовете им.
Преди няколко години Цветанка се разведе с мъжа си. Двамата запазиха добри отношения и днес се чуват, макар и рядко. Според клюката, тв водещата има връзка с по-млад от нея лекар, с когото била на косъм да вдигне сватба миналата пролет.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече