Шефът на Пирогов с лоша прогноза: След 10 дни ще усетим резултатите от Великденското пътуване

0

След 10 дни ще усетим резултатите от пътуването по Великден, това прогнозира директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов в ефира на БНТ.

„Ще го усетят хората не толкова в София, а в по-малките градове, където може би медицинското оборудване не е на нивото на големите болници в София. Тогава наистина ще видим колко ще се увеличат болните от коронавирус в другите областни градове“, заяви той. 

 По думите му ще има увеличение категорично. „Проблемите идват не от това, че има болни в болниците. Проблемите идват от хората, които не знаят, че са вирусоносители“. Според проф. Балтов само Оперативният щаб може да каже дали да се разхлабят мерките.

„При едно разхлабване на мерките може да пламне цяла една болница. Рискът остава. Разхлабване може би ще има, но още е рано“, каза проф. Балтов. „Смятам, че хората разбраха, че в никакъв случай не сме стигнали пик, в никакъв случай не можем да си позволим в момента да саморазхлабваме мерките, защото кривата тръгна нагоре. Постепенно мисля, че в следващите две седмици хората ще видят, че може да се удвоят или утроят случаите на заразени с коронавирус, което показва, че трябва още търпение“, коментира той. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече