Криптокралицата Ружа Игнатова в ужас да не отвлекат дъщеря й, вози я в брониран лексус!

0

Криптокралицата Ружа Игнатова, която е издирвана от редица държави за измами за милиарди долари на инвеститори от целия свят, се е притеснявала панически за живота и здравето на дъщеря си и е пръскала луди пари за охрана и бронирани джипове.

Това става ясно от показанията на брат й Константин Игнатов пред съд в Ню Йорк. Игнатов, който пое компанията OneCoine след изчезването на сестра му, бе арестуван миналата година в САЩ и се съгласи да бъде защитен свидетел по делото срещу перача на парите от престъпната схема Марк Скот.

Въпреки че изглеждала безкомпромисна и непоклатима, Ружа Игнатова е изпитвала непрекъснати притеснения за сигурността и живота на най-близките си, става ясно от показанията, публикувани в „168 часа“. Най-големите опасения на криптокралицата били, че някой може да посегне на дъщеря й Давина. Момиченцето се ражда през 2016 г., но само най-приближените на Игнатова са го виждали отблизо.

И днес остава пълна мистерия как точно изглежда детето. За неговото съществуване свидетелства клип, който самата Ружа изпраща до своите бизнес партньори по най-високите етажи в компанията.

Строго секретно било и самото раждане

на Давина. Само роднините на жената знаят къде и в коя болница се е случило то.

„Тя винаги се страхуваше, че някой може да отвлече дъщеря й“, свидетелства пред съда нейният брат.

Най-вероятно в момента Давина живее във Франкфурт, Германия. Това е мястото, което Игнатова е посетила малко преди да изчезне окончателно. Във Франкфурт тя е и израснала след преместването на родителите й. Там е завършила и образованието си.

Все пак дъщеря й е идвала и в България, твърдят нейни близки. Когато била в Родината, Игнатова стояла неотлъчно до нея. Паниката, че може някой да причини нещо на детето й, я принудила да вземе много крути мерки.

Освен ролс ройса, бентлито и поршето, с които разполагала, пред магистратите Константин разказва, че сестра му станала собственик и на брониран лексус. Най-вероятно той бил предназначен за превозването на момиченцето.

На българска земя Ружа Игнатова прави и парти за кръщенето на Давина, за което се носят истински легенди. Голямото празненство се случило през май 2017 г. в имението на криптокралицата в Созопол. То продължило няколко дни. Тя събрала десетки приближени от различни точки на света. Присъствали нейни роднини, перачите на милиардите й, а също и различни шефове на офиси на компанията в няколко страни. На тяхно разположение била луксозната яхта, която нашенката купила за 15 млн. евро.

Лодката с 40-метрови размери

била кръстена на дъщеря й. Скъпото возило било оборудвано със специална навигационна система, няколко спални, дневна, бар, ресторант и джакузита.

„Държеше я по българското морско крайбрежие, съвсем близо до имението“, обяснява Игнатов пред магистратите.

Яхтата се превърна в публична атракция през 2015 г., когато случайни минувачи решиха да се снимат с нея. Никой до онзи момент не беше виждал подобна частна лодка да акостира на българското Черноморие.

Яхтата обаче не била единственото, на което се радвали гостите по време на празненството за кръщенето през 2017 г. Те имали възможност да опитат кетъринг от най-високо ниво, както и скъп алкохол, за който Игнатова се изръсила солидно. И на това събиране криптокралицата не пропуснала да покани известни певици и певци, които да забавляват присъстващите.

Братът на Ружа Игнатова свидетелства, че огромната къща, в която се провежда купонът, е имението на криптокралицата в Созопол. Според него тя разполагала с общо седем подобни имоти, като един от тях бил в Дубай и струвал сума, равняваща се на 20 млн. лв.

Освен със скъпите къщи и апартаменти криптокралицата била собственичка и на още десетки сгради, струващи милиони. Офисът на компанията OneCoin например се намира на емблематичния площад „Славейков“ 6А. За да се сдобие с него, през 2014 г. Игнатова дава 3,7 млн. лв. Според разчети, с които разполагат и американските власти, тя е закупила и имот, намиращ се на метри от парламента. Той се оценявал на 5 млн. евро. Само година по-късно, през 2015-а,

дала още 4,2 млн. евро за ресторант „Крим“

Разследващи не изключват Ружа да е притежател и на други сгради, но чрез подставени лица. Колко е закупила по целия свят във връзка с пирамидалната схема, остава неясно. Все пак беше установено, че офиси на компанията има във Великобритания, Хонконг, Китай, Германия, Дубай. Освен тях хората на Игнатова наемали и цели апартаменти, които използвали само за да държат част от милиардите, прибрани от инвеститорите.

За лъскавия живот, който Ружа водела преди октомври 2017 г., свидетелстват хиляди снимки, на които тя позира усмихната. Заобиколена е от най-приближените, участващи в схемата, и изглежда щастлива. Нещата обаче стояли по по-различен начин. Нашенката няколко пъти споделяла пред най-близките си, че е сигурна, че някой ден ще бъде предадена от свой човек. Тя имала съмнения към абсолютно всеки, което я правело трудно доверчива.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече