Трима криминално проявени, осъждани спортисти са биячите на Слави Ангелов

0

Прокуратурата повдига обвинения на трима души за нападението над журналиста Слави Ангелов. Новината съобщи главният прокурор Иван Гешев на брифинг в Съдебната палата, посветен на разследването.

И тримата са криминално проявени и са осъждани. Задържаните лица за побоя над Слави Ангелов са спортисти, но Гешев не се нае да каже какво точно спортуват, тъй като това не е обект на наказателното производство. Това са братята Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев.

Те са привлечени като обвиняеми за престъпно сдружение за причиняване на телесни повреди на журналиста Слави Ангелов. Обвинени са и за държане на наркотични вещества. При обиска на едно от лицата е била открита и книгата „Моята борба“ на Адолф Хитлер, както и множество, както се изрази Гешев: оръжия на труда – палки, пръчки и други.

Основната водеща версия за извършеното престъпление е в „резултат на работата, която изпълнява“, т.е. поръчка срещу заплащане.

На този етап поръчителите не са ясни, няма задържани като такива, но има подозрения. Бизнесмени, които се укриват в чужбина, защото са издирвани по дела в България, са евентуалните поръчители на побоя.

Службите ще направят всичко възможно да стигнат до тях, увери главният прокурор. За МВР е еднакво важно кой е посредникът и кой е извършителят, обясни от своя страна главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Главният прокурор призна, че въпросът с поръчители и посредниците при извършване на престъпление е доста по-труден, като по-голяма част от извършителите не знаели кои са поръчителите и обратното.

И тримата задържани принадлежат към фенклуб или агитка на футболен отбор. Както стана ясно – „Левски“. „Не всеки престъпник може да е фен и не всеки фен може да бъде престъпник. Навсякъде в нашето общество има черни овце“, каза още Ивайло Иванов.

Във вчерашния ден били извикани в СДВР 8 човека за разпит, като част от тях вече били освободени.

Още на десетия ден от разследването на случая е имало заподозрени за побоя над Слави Ангелов, но е имало нужда от технологично време за събиране на доказателствата, посочи Гешев.

И Гешев, и Ивайло Иванов поставиха акцент върху работата на разследващите, въпреки заетостта по време на извънредното положение.

Гешев се надява доказателствата да бъдат оценени правилно от съда. Главният прокурор повтори тезата си, че случаят с побоя „е атака срещу българската държава“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече