Магазини в САЩ: В магазина НЕ са разрешени маски, не слушайте губернатора, той е тъпак

0

Магазини в САЩ отказват на хора, носещи маски, да влязат – това се случва в последните няколко седмици, разказва в. „Гардиън“, цитиран от „Дневник“. Такива случаи има в Кентъки, Калифорния и Илинойс.

„В магазина НЕ са разрешени маски. Отместете я или идете другаде. Недейте да слушате Бешеър (губернатора на Кентъки), той е тъпак“, пише на знака в един магазин там. По-рано губернаторът на щата Анди Бешеър обяви, че магазините могат да откажат на хора, които не носят маска, да влизат. Няма детайли обаче за обратния сценарий, пише сп. „Вайс“.

„Не ви казваме да не носите маска, казваме, че вие трябва да изберете дали да го правите, а не правителството. Много хора разбраха посланието ни, но и мнозина други не успяха. Не сме искали да обидим никого, но няма да се извиняваме за това, че вярваме в свободата да взимаме собствените си решения, а не правителството да ги взима за нас“, написаха във Фейсбук собствениците на магазина.

Друга табела в калифорнийски магазин насърчавала хората да се прегръщат, вместо да носят маски. А служител на бензиностанция в Илинойс, поставил подобен знак, коментира, че причината е, че маските пречат да се различи дали пълнолетен човек иска да си купи алкохол или цигари.

Протестиращите срещу мерките за ограничения в САЩ твърдят, че е антиамериканско правителството да ограничава свободите на хората. „Изкривената мания за свобода ни убива“, коментира писателят Ананд Гиридарадас.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече