Ето имената и сумите в бележка, иззета от дома на арестуваните братя Бобокови

0

Специализираната прокуратура публикува снимка на бележка, иззета от дома на братя Бобокови, за която първо бе съобщено на сутрешния брифинг на прокуратурата във връзка с разследването за аферата с боклука.   Тя е намерена при претърсване на дома на един от двамата братя, които са сред обвиняемите. На гърба на цветна снимка с ръкописен текст са изписаните имена на групировки и известни знакови личности от прехода. Срещу всяко от имената са изписани парични суми в различни размери.   

  Сред вписаните са Сашо Дончев, М. Събев, Красимир Стойчев, Красимир Гергов, Г. Гергов, покойният Емил Кюлев, срещу чието име е отбелязана сума от 400 млн. лв. Славчо Христов, Ветко, Алексей Петров, както и трибуквените означения ВИС и ТИМ.   

Споменат е и Любен Гоцев, генерал от разузнаването и бивш зам.-министър на външните работи по времето на Тодор Живков, също и Баневи – Николай и Евгения Баневи (подсъдими към момента и обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група с цел данъчни престъпления, пране на пари и длъжностни присвоявания).   В хода на разследването информацията ще бъде проверена и по преценка на наблюдаващите прокурори лицата ще бъдат разпитани в качеството на свидетели, съобщават от прокуратурата. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече