Смях! Гешев откри топлата вода:Приватизиранията – брутална кражба и грабеж!

0

Според главния прокурор Иван Гешев в голямата си част приватизиранията е била една брутална кражба и грабеж.

„Бяха ограбени над 90% от българското население, единици станаха милионери за една нощ. Идете в който и да е български град и ще чуете една и съща история: как заводът е продаден и как този завод, който е построен с удръжки от заплатите на хората в града, е станал собственост на един човек и после най-вероятно, в 90% от случаите, е нарязан на скрап или не функционира вече и някои хора са станали богати на гърба на голяма част от българските граждани“, коментира той в Пещера, където се провежда поредната спецакция срещу престъпността.

Гешев допълни, че докладът от ДАНС за 14-те най-големи приватизационни сделки вече е даден на прокурори от ВКП, които извършват проверка за извършени престъпления, изтекли давностни срокове, резултати от предходни производства и т.н.

Тече проверка и по линия на гражданския съдебен надзор.
 
„В един друг период при един друг главен прокурор” на прокуратурата е била отнета възможността да атакува в съда нищожни сделки, смята Гешев.

„Беше политическа цел на онова управление, за да може да се краде безнаказано“, коментира той.

Заради това сега наказателно-правният анализ ще отиде и в министерства, които могат да реагират по данните за проблемни сделки. Първите резултати се очакват в рамките на 2-3 седмици.
 
В Пещера Гешев съобщи, че само днес в 24 населени места има спецоперации, а до края на седмицата ще има реализации в 114 градове и села.

„За мен и колегите от МВР е по-важно не какви са резултатите, в случая има резултати – има досъдебни производства за наркотици, оръжие и предмети с белези на културно-исторически ценности. Важно е това, което преди наричахме „профилактика“. Важно е да не се случват престъпления и нарушения на закона“, заяви той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече