Нечувана щедрост!Топлофикация София връща средно по 71,60 лв. на абонатите си

0

Средно по 71,60 лв. се пада приспадане от сметките на всеки от 430-те хиляди абонати на столичното парно.

От „Топлофикация София“ уточниха, че договорите за доставка на природен газ за периода 5 август 2019 г. – 31 март 2020 г. на дружеството се възстановяват 59,4 млн. лева. Тази сума включва: 17,2 млн. лв., които столичната Топлофикация, като производител на електрическа енергия, следва да върне във фонд „Сигурност на електроенергийната система“; 9,6 млн. лв. ДДС; 1,8 млн. лихви (платени към газовия доставчик). Остават 30,8 млн. лв., които „Топлофикация София“ ЕАД ще възстанови на клиентите си в следващите месеци.

За абонатите, които заплащат потреблението на топлинна енергия в имотите си по реален месечен отчет, ще бъде направено приспадане на дължимите суми с фактурата за м. юни, която те ще получат след 15 юли. Ако сумата за възстановяване е по-голяма, приспадането ще продължи до нейното изчерпване.

За клиентите, които заплащат прогнозно месечно потребление, ще бъде направено преизчисляване и възстановяване на сумите в годишната изравнителна сметка, която предстои те да получат до 15 юли.

В тази връзка напомняме на абонатите, че своевременното и точно изготвяне на изравнителните сметки зависи от отчет на разпределителите на радиаторите и водомерите за топла вода във всички имоти в сградата. Клиентите, които не са успели да осигурят достъп на една от двете дати, определени от топлинния счетоводител, имат възможност да заявят допълнителен отчет на трета, посочена от тях дата. Крайният срок за допълнителни отчети, възражения и рекламации е 31 август. След тази дата изравнителните сметки не могат да се преработват.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече