КПКОНПИ подпука министъра на образованието Красимир Вълчев

0

Антикорупционната комисия ще проверява за конфликт на интереси министъра на образованието Красимир Вълчев и председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. 

Проверката е по публикация в сайт, става ясно от съобщението на оглавяваната от Сотир Цацаров КПКОНПИ. 

Сайтът твърди в материали от 12 и 14 юни, че изпълнителният директор на Фондация „Просвета“ Мария Карабельова-Маргаритова е кума на образователния министър и съдружничка със съпругата му в дружество.

Твърди се още, че основната дейност на тази фондация се субсидира и е зависима от МОН, а всички учебници на „Просвета“ за 11 клас за настоящата година са одобрени с подписа на Красимир Вълчев.

От друга страна откакто Димитър Маргаритов оглавява Комисията на потребителите пиар агенция на съпругата на просветния министър е получавала средства за организиране на събития, медийно обслужване и изработване на сувенири. В сигнала се посочват и 2 конкретни суми – 100 000 и 35 000 лв.

Предстои в Антикорупционната комисия да започне проверка по сигнала, като се поиска позиция и от засегнатите страни. Каквото и да е решението на комисията, то подлежи на съдебен контрол.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече