СРС или монтаж? Прокуратурата ще нищи записа на Бойко

0

Софийската градска прокуратура се е самосезирала и е започнала проверка във връзка с разпространения в медиите запис, в който се предполага, че се чува гласът на премиера Бойко Борисов.

Проверява се дали става въпрос за незаконно използване на специални разузнавателни средства или за монтаж на записа с технически средства. Това заяви в Пловдив главният прокурор Иван

Гешев и изтъкна личното си мнение по въпроса:

„Превърнахме записването с телефони в някакъв национален спорт и с това, което правим, ако въобще приемем, че е коректен този запис или който и да е запис, последните 20 г. генерираме само едни скандали, с които даваме лош, казвам, изключително лош сигнал към нашите европейски партньори не толкова, а към българските граждани. Така че, това, което искам да кажа, е, че трябва да се спазва закона от всички. Включително и тези, ако се констатира, че теоретично в определения запис има извършени или данни за извършени престъпления, така и от тези, които нарушават Конституцията, и по същество нарушават конституционни разпореди, ако приемем, че този запис, чисто теоретично, е изряден“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече