Привикват на разпит зам.-министър и евродепутат по делото на Миню Стайков

0

Заместник – министърът на земеделието Лозана Василева и евродепутатът Атидже Алиева ще бъдат призовани като свидетели по делото срещу Миню Стайков.  

Това стана ясно по време на днешното заседание срещу бизнесмена. Освен тях по делото показания ще даде и бившият земеделски министър Румен Порожанов.    Бившият министър на земеделието Румен Порожанов вече е дал показания в досъдебното производство.

„Кога ще се яви в съдебната зала за разпит ще бъде определено от съда. Освен него защитата на Миню Стайков настоява и за изслушването на настоящия зам. министър Василева и евродепутата Алиева“, сподели Ангел Кънев, прокурор по делото. 

На днешното заседание обвиняемият Миню Стайко се яви в съдебната зала на инвалидна количка. Самият той изслуша показанията на 4 –ма свидетели.   Освен Миню Стайков,  в съдебната зала бяхи и всички останали  13 души, сред които и петима служители на държавен фонд „Земеделие“.   Всички те са привлечени към наказателна отговорност за участие в престъпен сговор с цел злоупотреба със средства от европейски земеделски фондове – Програма за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече