Адвокат: Лютви Местан е причинил смъртта на детето!

0

Приключи разследването на катастрофата с Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе. Инцидентът стана на 14 април 2019 г. край разклона на село Загорско. „Обвинен съм не защото съм виновен, а защото се казвам Лютви Местан. Нося в себе си тежки съмнения, че прокуратурата не се ръководи от правото, а от изпълнение на политическа поръчка“, каза вчера лидерът на ДОСТ в интервю за „Тази сутрин“.

Днес в bTV беше адвокатът на семейството, което се движи в другия автомобил по време на инцидента.

„За да бъде Юсеин Тефик привлечен като обвиняем, трябва да има пряка причинно следствена връзка между неговото противоправно поведение и настъпилия резултат, а именно смъртта на неговата дъщеря. Такава връзка няма. Дори да се е движел с разрешената скорост, нарушавайки забраната на знак СТОП, господин Местан е причинил смъртта на детето“, подчерта адв. Николай Димитров.

Той беше категоричен, че неговият клиент не е истинският причинител на катастрофата. Според него на клиента му е повдигнато обвинение само защото се казва Юсеин Тефик.

„Ако беше министър, участвал в инцидент с детето си, тогава нямаше да му се повдигне обвинение на него. Ако политиците си разрешават проблемите по някакъв друг начин, то това не следва да рефлектира върху нормалните хора“, заяви адвокатът.

Той обясни, че Тефик не е извършвал тежки нарушения на пътя – получавал е фишове и има само 4 наказателни постановления за превишена скорост в рамките на шофьорския си стаж от 16 години. Той каза, че неговият автомобил се управлява и от други.

„Не му е отнета книжката, има опит да се отнеме. В момента обжалваме постановлението и смятаме, че ще бъде успешно“, допълни той.

„Защитата на другия обвиняем се е домогнала до това да получат над 10 варианта на изчисление при експертизите. Така е правилно да се прави, но във всички вариации отговорността е на г-н Местан, че не се е съобразил“, продължи адв. Димитров.

Той изтъкна, че починалото дете е имало столче и не е било с колан. Според него и да е било обезопасено с колан, смъртта е щяла да настъпи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече