Сметната палата подпука 14 партии за финансовите отчети за 2019-а

0

14 партии не са подали финансовите си отчети за 2019 г., това съобщоха от Сметната палата.

Други 112 формации подали отчетите си за миналата година в срок, в ключително и в удължения заради извънредната ситуация във връзка с мерките срещу разпространението на COVID- 19.

Сред партиите, които са забравили да се отчетат пред одитната институция, са

„Българска земеделска партия“, „Български съюз за директна демокрация“, „ВОТ-Консерватори“, „Гражданско обединение за реална демокрация (ГОРД)“, „Движение България на гражданите“ (ДБГ) , „Движение за европейска интеграция“, „Движение за равноправен обществен модел (ДРОМ)“, ПП „Другата България“, „МИР“,  „Национална алтернатива родове общност държава (НАРОД)“, „Нова алтернатива“, „Нова България“, „Политическа партия Отечество“, „Християндемократическа партия на България“.

Сметната палата ще уведоми прокуратурата за това, че две от неподалите отчети партии правят това нарушение за втора поредна година. Сатава дума за „ВОТ-Консерватори“ и  „Другата България“.

Освен това, отчетите на 3 други партии – „Новото време“, „ЩИТ“ и „Демократична гражданска инициатива“, са подадени след срока, но за сметка на това са изискванията на закона за политическите партии относно формата, съдържанието и начина на представяне.

Съгласно закона за партиите ще бъдат глобени всички партии, които не са представили отчети, както и тези, чийто отчети са представени след законовия срок. Имуществената санкция е в размер от 5000 до 10 000 лв.

Сметната палата публикува отчетите на всики партии, както и списък на формациите, които са получили държавна субсидия през 2019 година.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече