100 под карантина заради абитуриент с коронавирус

0

Абитуриент от американския колеж „Аркус“ във Велико Търново e дал положителна проба за Covid-19 след бала, съобщава областният оперативен щаб. Заради това предстои под карантина да бъдат поставени над 100 абитуриенти и учителите им от две великотърновски училища, които заедно са празнували бала си на 27 юни.

От РЗИ са уведомили директора на колежа, че от утре целият випуск от 28 абитуриенти е под карантина, а също така и учителите, участвали в дефилето и в бала.

„Младежът нямаше симптоми на бала – коментира пред БНР директорът Петър Иванов и добави, че абитуриентите ще бъдат изследвани. – РЗИ ще го организира с наше съдействие. В четвъртък ще бъдат тествани в кабинета на фелдшера на колежа“.

Балът на американския колеж е бил с този на най-голямата гимназия в областта – „Емилиян Станев“.

„Дали сме нужните данни на РЗИ, предупредила съм всички 79 абитуриенти и учители да се самоизолират и при най-малките симптоми да предупредят личния си лекар“, заяви директорката на гимназията Кина Котларска.

Засега няма информация какви ще са последствията и как ще работи общината във Велико Търново, защото синът на кмета е съученик на диагностицирания с коронавирус младеж от американския колеж.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече