Борисов на разпит в Прокуратурата за СМС-ите си с Пламен Бобоков

0

Премиерът Бойко Борисов се яви в специализираната прокуратура на ул. „Черковна 90“, за да бъде разпитан по досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние, което касае и бизнесмена Пламен Бобоков. Преди седмица русенският предприемач показа свои СМС-и с министър-председателя, които започват с обръщението „Добро утро, бос“ и се отнасят за либийския танкер „Бадр“, съобщава в. „СЕГА“.

Борисов вече заяви, че няма нищо укоримо в това, че си е разменял съобщения с Бобоков. „Аз съм му помагал, водил съм го в делегация в Узбекистан. Водил съм го при премиера, в Румъния, в Турция. Това са български инвеститори в други държави„, оправда се той.

Днес показания трябва да даде и депутатът и областен координатор на ГЕРБ в Русе Пламен Нунев за неговата кореспонденция с Бобоков. Бизнесменът заяви наскоро, че именно Нунев кадрува в дунавския град. Разпитан ще бъде и бившият общински ръководител на ГЕРБ в Русе Росен Даскалов.

Вестник „Сега“ припомня, че раследването за търговия с влияние срещу Бобоков беше оповестено от държавното обвинение чрез публикуване на негови смс-и със секретаря на президента по правните въпроси Пламен Узунов. От публикуваната кореспонденция става ясно, че двамата са обсъждали назначения за посланици, както и сагата с либийския танкер „Бадр“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече