Лидерът на „Свобода и достойнство“: Ако не е ДПС това правителство щеше да е паднало досега

0

Всички знаем, че ако не е ДПС, досега да е паднало това правителство“. Това каза пред БНР Орхан Исмаилов – лидер на Народна партия „Свобода и достойнство“. Той припомни подкрепата на ДПС при гласуването на Държавния бюджет:

„Много пъти Бойко Борисов явно е благодарил на ДПС. Той няма избор – при това състояние, в което се намира парламентът, той с кого да партнира? При едни „Обединени патриоти“, които са неадекватни и само гаф след гаф, няма как да се приеме Държавният бюджет. Много пъти е казвал, че и при купуването на самолетите (Ф-16 – бел.ред.) нямаше как да стане без ДПС. Това не е тайна“.

В предаването „12+4“ Исмаилов заяви, че ДПС  участва задкулисно във властта и добави, че няма как да се реализира:

„Не виждам в близко бъдеще как Движението ще участва реално във властта, дори и 110 депутата да бъдат избрани, защото нямат потенциален партньор, който има желание да работи с тях“.

Според лидера на Народна партия „Свобода и достойнство“ в случая „Росенец“ Доган е показал, че ще си прави каквото си иска. Исмаилов благодари на привържениците на ДПС, че са за толерантност и няма опасност за етническия мир.

„Псевдопатриотите във властта, като се обявяват срещу ДПС, защо не направиха акцията в „Росенец“, каза Исмаилов, заявявайки, че това е реторичен въпрос. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече