Момиче от протеста: Биха ме, влачиха ме и се гавриха с мен!

0

Премиерът Бойко Борисов обяви тази сутрин, че полицейското насилие по време на втория ден от протестите е една от причините, поради които Младен Маринов ще се раздели с поста на министър на вътрешните работи.

Във втората нощ от протестите няколко от протестиращите младежи бяха отведени от полицаите под колоните на сградата на Министерския съвет, където, по техни думи, са получили множество удари още преди да им бъдат сложени белезници. Преди няколко дни в предаването „ЕвроДикоФ“ по телевизия „Евроком“ единственото задържано в тази нощ момиче – 23-годишната студентка Цветелина Цветкова разказа какво си спомня от вечерта.

„В момента, в който ме хващат, няколко полицая започват да ме налагат навсякъде по тялото, получих множество удари по главата. Биха ме навсякъде по тялото. Двама полицаи ме влачиха, душиха ме, не можех да дишам, докато не стигнах до колоните. Дърпаха ме, душиха ме, стигнахме до колоните и ме хвърлиха на земята със зверска агресия. Там ме сложиха да седна. Аз бях с един бял потник, от дърпането той се беше разместил и те решиха в един момент да ме снимат. Галиха ме по главата, гавриха се с мен“, разказа Цветелина Цветкова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече