Ето я яхтата на криптокралицата Ружа Игнатова (Снимки)

0

Яхтата на OneCoin кралицата Ружа Игнатова, която е издирвана от ФБР за финансови измами в особено големи размери, притежава 40-метрова яхта „Давина“, която събира завистливи погледи на пристанището в Созопол, видя репортер на Lupa.bg.

Огромният плавателен съд се забелязва от километри и е перлата на „Марина Порт Созопол“. Яхтата е зорко охранявана от няколко човека, както и много камери, които са из цели плавателен съд. Щорите на „Давина“ са решени в тъмната гама и плътно спуснати. 

„Частна ли е яхтата’, обръща се млад мъж към единия от охранителите.

„Да“ – е краткият отговор на мъжа, натоварен да бди за сигурността на яхтата. Снимките с нея не са позволени. Репортерът ни забеляза, че тя плава под знамето на Великобритания, което е предвидливо навито за да не се вижда. Личи си, че яхтата не е плавала от доста време, но въпреки това свети от чистота. 

Плавателният съд е оценяван на 15 милиона евро и разполага с няколко разкошни спални, джакузита, дневна, ресторант, бар и още куп екстри. 

Яхтата на Ружа е и по-голяма, и по-скъпа от тези на на Христо Стоичков и на строителните предприемачи Динко и Йордан Диневи. В сравнение с „Девина“, тяхната 25-метрова „Ferretti“ струва „смешните“ 4.5 млн. евро.

Името на българката Ружа Игнатова нашумя, след като през 2014 г. създава криптовалутата OneCoin и привлича инвеститори от 175 страни, които влагат в предприятието ѝ близо 4 милиарда долара. Впоследствие обаче се оказа, че начинанието на Игнатова е класическата измамна схема на финансова пирамида. Основателката на OneCoin изчезна през 2017 г., след като стана ясно, че валутата е фалшива.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече