Борисов се гаври с протестиращите: Който работи, не протестира!

0

Премиерът Бойко Борисов отново тръгна на инспекция из страната с джипа си. Този път той отиде във Враца заедно с регионалния министър Петя Аврамова, която е от града. Двамата са водени от кмета с печална слава Калин Каменов, който се вози в автомобила и показва на гостите строителството на булеварди в града, както и на новата спортна зала.

Обектът е част от проект за разкрасяването на града и е финансиран с почти 23 милиона лева по ОП „Региони в растеж“. Заради забавянето на строителството залата, която трябваше да е готова до 20 април, ще бъде изградена до края на годината. Строителните дейности са на стойност 2 245 585 лева. Общо застроената площ е 2216 кв.м, като застроеният обем е 16 000 кубични метра.

Докато пътува из Враца, Борисов спря и пита жителите дали кметът върши работа. Някои от тях го посрещнаха с аплодисменти и казаха, че са доволни от градоначалника и харесват спортната зала, която премиерът лично посети по-късно.

След това Борисов, Каменов и Аврамова продължиха с джипа. Той инспектира новия завод на немската компания „МД Електроник“, който работи от около месец, и изтъкна, че само преди година на мястото е имало блато.

„Откриваме най-високотехнологични заводи с висока добавена стойност в Северозапада. Нови инвеститори, нови заводи, високи технологии, работни места. Немски бижута. Тук се произвежда електрониката, която движи автомобилите. Съжаляваме много за „Фолксваген“, добави министър-председателят по повод провалените преговори за завод на германския концерн в България.

Борисов подчерта и важността на изграждането на скоростен път Ботевград-Мездра и заяви, че най-важно е сега да се работи ударно по отсечката. И инспектира изграждането на друг път в района.

„Ето това го правим за бъдещето на нашите деца, бъдещето им е тук. Правим го за младите хора“, изтъкна той.

И спря да пита работниците:

„Добър ден, как е, бе? Ще ходите ли на протест? Нали протестират сега…“.

„Няма време, само работа“, отговори му един от тях.

„Викаш – тия, къде работят, не протестират“, заключи министър-председателят.

Той коментира и новите социално-икономически мерки на правителството във връзка с пандемията, като посочи, че България е втора в Европа по най-нисък бюджетен дефицит, а дали ще се тегли заем, ще се прецени след анализ на стойностите за второто тримесечие на годината.

А по повод недоволството на част от обществото той каза, че „в демокрацията е така – не могат всички да те харесват“.

Регионалната министърка пък отчете милиони инвестиции. Аврамова съобщи, че отчуждаванията приключват и до две седмици стартират работите и по Лот-1, като сега усилено се работи по Лот-2.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече