Протестите продължават, блокиран е центърът на София

0

Блокирано е движението пред президентството от протестиращи срещу правителството. Втора поредна сутрин кръстовището на Орлов мост в столицата остава затворено.

Остава затворено движението в отсечката между бул. „Васил Левски“ и Орлов мост. Там има полиция, която отклонява сутрешния трафик.

Хора казаха, че до момента няма инциденти, през нощта също не е имало инциденти, само е имало случай на вандалщина, на която полицията е реагирала, но тя не е била свързана с протеста, напротив, протестиращите са сигнализирали на полицията, която е около тях, че има проблем.

Остават исканията за оставка на главния прокурор, на премиера Бойко Борисов, както и на правителството.Възловото кръстовище в центъра на София – Орлов мост остава блокирано и не се пропуска движението на МПС.

На Орлов мост се намират Красимир Димитров, който е директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община, както и Тони Тодоров от СДВР, зам.-директор на „Охранителна полиция“.

Те са при хората, за да ги помолят да могат да пускат поне градският транспорт, защото по думите на Красимир Димитров от Столичната община градският транспорт се движи с огромно закъснение, автобусите и тролеите също трябва да минават през Орлов мост.

Красимир Димитров от Столичната община каза също, че опитите да преговарят да пуснат градският транспорт са неуспешни, а причината да го направят това е, защото автобусите и тролейбусите от дни се движат с огромно закъснение, до към 30 минути.

Част от хората, които са на палатки, казаха, че няма как да освободят пространството, защото смисълът на протеста е наистина да има блокиране на улици, а освен това Бойко Борисов и правителството още не са подали оставка.

Красимир Димитров от Столичната община каза, че много хора наистина не могат да се придвижват в това голямо разстояние, което е между спирките, все пак призна, че няма краен поставен срок за това улиците да бъдат отворени от Столичната община.

Красимир Димитров припомни отново, че сегашните протести нямат уведомление в столичната община и на практика не са регламентирани.

От столичната община водят разговори с хората, които са  пред МС, също да освободят пространството, иначе автобусите действат, както вчера, обикалят по „Драган Цанков“.

Пред Министерския съвет също има палатки, но там е затворена частта по “Цар Освободител“, иначе връзката на бул. “Дондуков“ и бул. “Тодор Александров“ точно пред сградата на МС е свободна за движение на автомобили.

Препоръчва се употребата на метрото.

Красимир Димитров обясни, че целта е градският транспорт да започне да се движи през възлови места в града:

“Възловото място е Орлов мост, тъй като много линии се пресичат тук и е изключителен проблем за градския транспорт. Дори да ги пренасочим, закъсненията са 20-30 мин. Резултатът е нулев, нямаме краен срок, преговаряме. Този протест не е регламентиран, не е заявен в Общината, нямаме изявен отговорник, с когото да водим някакви преговори, това е трудност в нашата работа“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече