Ескалация: Протестиращи опитват да блокират и АМ „Струма“

0

Затруднено е движението през кръговото кръстовище, свързващо Е-79 с началото на АМ Струма край Благоевград, предава БГНЕС.

В 10.45 около 30 протестиращи застанаха край пътя, а преди кръговото бе изоставен автомобил на протестиращите. Движението към Гърция и София е затруднено, полицаите пропускат трафика на етапи, образуват се опашки.

Всеки от протестиращите, опитал се да излезе на пътя, бе изблъскван от полицаите. На кръговото има поне 10-на патрулки на полицията и жандармерията.

В 11.20 бе извикан автомобил на „Пътна помощ“, който да качи изоставеният „Опел“ на протестиращите. Те не дадоха колата да бъде вдигната, а бе преместена извън кръговото.

За сега блокада няма, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР, но леките автомобили се пренасочват и по обходния път – кв. Струмско – с. Долно Церово – ГП Е-79 и обратно.

Около 12.00 протестиращите се оттеглиха от кръговото кръстовище, за да обмислят друга стратегия за блокада на магистралата. Те се разделиха на две групи, – едната тръгна към Благоевград, а другата – към Симитли. В последните минути пристигнаха и служители на отдела за борба с безредиците, въоръжени с щитове и специални каски.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече