Гешев купува джипове и коли за близо 1 млн. лв.

0

Бюрото за защита при главния прокурор се обзавежда с 11 джипове и коли за близо 1 млн. лв. без ДДС. Това става ясно от документацията за обществена поръчка на държавното обвинение. Според описанието на поръчката прокуратурата търси да купи 8 автомобила тип „седан“ 4 по 4, 2 автомобила с повишена проходимост и един пътнически микробус с повишена проходимост.

Класирането е обявено на 31 юли на сайта на прокуратурата. Печели „Порше БГ“ ООД, която остава единствен участник, тъй като вторият е отстранен, предаде в. „Сега“.

За покупката пръв съобщи столичният общински съветник Борис Бонев. Той се спира по-подробно именно върху изискванията за два високопроходими автомобила с мощност не по-малка от 410 к.с., които според обявлението трябва да имат въздушно окачване с управление на задните колела и активно стабилизиране в завой и автоматично регулиране на нивото и пътния просвет и електронно регулиране на твърдостта на амортисьорите.

„Печели единственият допуснат участник – вносителят на Volkswagen с модел Touareg с мощност 421 к.с. и цена от 202 626 лв. с ДДС за брой. Отварям ценовата листа на сайта на Volkswagen, валидна от 13 юли. В нея Touareg с много високо ниво на оборудване е 164 544 лв. със същия V8 дизелов двигател с 421 к.с. и естествено с дословно изброените (дума по дума) въздушно окачване и автоматично регулиране на нивото“, пише Бонев.

Преди съдебните кадровици да излязат в лятна ваканция Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет увеличи числеността на Бюрото за защита при главния прокурор с 12 нови щатни бройки. Структурата беше създадено през 2008 г. основно за охрана на свидетели по наказателни дела, но днес тази дейност по-скоро остава на заден план за сметка на осигуряването на сигурността на Иван Гешев и други магистрати.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече