Протестъри прекъснаха речта на Бойко с крясъци: „Проста кърджалийска п…“ и „Оставка“

0

Група протестиращи се опита да нахлуе на извънредната среща на ГЕРБ, която се проведе в „София Тех Парк“. Десетина души от антиправителствени движения, озовали се сред симпатизантите на премиера Бойко Борисов, бяха спрени от охраната на мероприятието.

Младо момче от протестиращите стигна почти до сцената на националната конференция на ГЕРБ и прекъсна речта на премиера Борисов.

„Проста кърджалийска п…“, извика той няколко пъти, след което бе изведен от събитието от охранители. Подобна провокация се случи на два пъти от началото на конференцията, на която са се събрали 5000 гербери. Веднъж някой в далечината се провика: „Оставка!“, а друг освирка премиера.

По-рано днес демонстранти затапиха движението на кръговото на Четвърти километър на Цариградско шосе в опит да попречат на симпатизантите на ГЕРБ да стигнат до срещата на партията. „Полицейски екипи обезпечават обществения ред в района на София Тех Парк“, поясниха пък от МВР. „Засиленото полицейско присъствие е във връзка с възникнало напрежение между протестиращи и участници в партиен форум. По данни към момента, в района на София Тех Парк са се събрали около 50 протестиращи“, казаха още от силовото ведомство.

„Получени са множество сигнали, че в района на Четвърти километър групи пресичат постоянно пешеходните пътеки, като така затрудняват пристигането на делегатите и придвижването на гражданите на столицата.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече