БСП вика Борисов в парламента, за да даде обяснени за насилието над журналисти

0

Извънредна новина: БСП вика Бойко Борисов в парламента, за да даде обяснени за насилието над журналисти на конференцията на ГЕРБ в „София Тех Парк”. Новината съобщи преди минути лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

„Мотивите за искане на извънредно заседание на парламента на 10 август са следните: първо по бюджета – последиците от коронакризата са тежки за икономиката. Последния месец Бойко Борисов обеща и раздаде 2 милиарда лева без план, без стратегия извън парламентарния ред, само и само да потуши недоволството срещу себе си и правителството и за свое лично спасение. Това са парите на всички българи, искаме гаранции, че те ще стигнат до хората и до реалната икономика, а няма да потънат в нечие чекмедже и до приближените до властта фирми. Искаме ясен отчет какво е състоянието на бюджета и прогнози за есента и зимата. Искаме три неща – прозрачност за харченето на всеки лев, предвидимост за икономиката и грижа за хората”, настоя Нинова.

Другата точка, по която БСП привиква министър-председателя в парламента е, че на официално мероприятие на управляващата партия се стигна до там да се нанася груб побой над журналисти.

Има данни, че биячите са свързани или се познават с партия ГЕРБ, ясна бе Корнелия Нинова. И в двата случая – харченето на пари извън контрола на парламента и насилието над журналисти са емблема на ГЕРБ, заяде се с Бойко лидерът на БСП.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече