Томислав Дончев намекна за оставка на правителството през септември

0

След като премиерът Бойко Борисов заяви вчера, че е готов да се оттегли, като правителството продължи да работи, тази сутрин се събра Съветът на управляващата коалиция. 

Вицепремиерът Томислав Дончев обобщи по-рано днес обсъжданите варианти в телевизионно интервю:

„Има и друг вариант, министър-председателят подава оставка, завърта се рулетката и ако в рамките на този парламент се сглоби някаква друга конструкция, ще има правителство, ако не, няма да имаме. Има един междинен вариант, той беше анализиран в последните няколко дни, примерно оставка в края на месец септември с единственият аргумент, за да може Народното събрание, в рамките на септември, да приеме всички закони, темата не е правителството, тук темата е Народното събрание, за да може Народното събрание да приеме всички важни закони, които биха ни позволили да влезем в есента и в зимата много по-подготвени.“

Вчера вицепремиерът Красимир Каракачанов обяви пред актива на ГЕРБ, че правителството ще изкара пълния си мандат.

Днес вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова заяви в Пловдив, че е готова да участва и в правителство с премиер, различен от Бойко Борисов: 

„Аз съм готова да участвам във всяка ситуация в правителството, стига да мога да съм полезна на хората, на гражданите и на бранша. Ние трябва да се обединим и да правим така, че България като туристическа дестинация и въобще туризмът е много структуроопределящ отрасъл за българската икономика. Знаете, че туризмът дава над десет процента от БВП и ние не можем да подценим тези възможности“.

Все още няма окончателно решение по обсъжданите варианти.

В сряда, 5 август, премиерът заяви, че е готов с варианти, включително и да се оттегли от поста, но да бъде запазено правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти. Борисов обаче подчерта, че все още не е взел решение и ще разговаря с коалиционните партньори, за да се търси изход от ситуацията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече