Валери Жаблянов, Георги Тодоров, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков в лидерската битка за БСП

0

Валери Жаблянов, Георги Тодоров, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков ще участват в лидерската битка за БСП. Това съобщи на пресконференция Емил Войнов, председател на Централната комисия по провеждане на пряк избор за председател на БСП, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Войнов уточни, че крайният срок за подаване на декларации за участие е бил до 6 август. „В регламентирания срок 7 кандидати подадоха своите декларации, с които се съгласиха да се кандидатират за председател на БСП. Оказа се, че от тези 7 кандидати 5-ма отговарят на изискванията за наличие на партиен стаж. Днес с решение на Централната комисия за провеждане на избора теди кандидати бяха регистрирани. Това са Валери Жаблянов, Георги Тодоров, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков“, каза още Емил Войнов.

Той уточни, че предизборната кампания за тях започва на 13 август и тя ще продължи до 10 септември.

Изборът за председател е част от цикъла отчети и избори в партията, който започна на 1 декември 2019 г., бе прекратен заради коронавируса и възобновен след отпадането на голяма част от противоепидемичните мерки.

За първи път в историята на БСП конгресът няма да избира председателя на партията. Кой да оглави БСП ще гласуват пряко редовите социалисти в цялата страна. Това се случи след промяната в Устава на БСП, който инициира Корнелия Нинова. Изборът на председател на БСП ще се проведе на 12 септември.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече