Три кръстовища в София пак осъмнаха под блокада

0

Протестиращи срещу правителството отново са блокирали трите възлови софийски кръстовища – Орлов мост, пред СУ „Св. Климент Охридски“ и в т.нар. Триъгълник на властта.

На пл. „Независимост“ палатков лагер отново блокира движението по бул. „Цар Освободител“.

Пред БНР проф. Велислав Минеков от т.нар. Отровно трио коментира ситуацията с протестите:

„Ами беше относително забавно. Бяхме много малко, а отрядът полицаи, който дойде, беше впечатляващ като размер, сила и мощ. Но някъде, може би към 4,30-5,00 си тръгнаха внезапно, което беше учудващо. Мислехме, че ще ни приберат всичките, но не се случи. Аз си позволих да държа пред тях дълга морализаторска реч. Може би се впечатлиха от поуките, които им споделих, и си тръгнаха затова. Казах им, че всъщност те са част от нещастието, което се е случило в нашата държава, че не могат да застанат на страната на мафията. Трябва да застанат на страната на честните, на почтените, на моралните, на тези, които искаме тези оставки“.Снимка: БГНЕССнимка: БГНЕСТодор Стоянов, който е прекарал нощта в лагера до президентството, заяви пред БНР, че палатките са сложени отново след 21 часа, когато протестът се е отправил на шествие оттам към Орлов мост:

„Останахме по-малко хора и започнахме да си поставяме отново палатките и шатрите. В този момент полицията започна да се опитва да ни убеди да се махнем оттук. Все повече полицаи взеха да се събират. Но явно, след като разбраха, че група се връща от Орлов мост, полицаите получиха заповед и отстъпиха. От този момент нямахме проблеми да си изградим отново лагера“.

„Оставаме, докато постигнем целта си – оставка на правителството, на главния прокурор“, подчерта протестиращият.

На пл. „Независимост“ палатките са разположени така, че линейка или кола със специален режим на движение могат да преминат.

По различна е ситуацията на кръстовището пред Ректората. Там палатки няма – протестиращите са направили заграждение от кашпи и пейки.

Най-плътна и с най-голямо присъствие е барикадата на Орлов мост. Първоначално нямаше, но впоследствие бе осигурен коридор за преминаване на линейки и други автомобили със специален режим на движениеСнимка: БГНЕССнимка: БГНЕС
Заради блокадите отново има промени в маршрута на градския транспорт. Промените са публикувани на сайта на Центъра за градска мобилност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече