Антиправителствените протести продължават и днес, остават блокирани кръстовищата на Орлов мост и пред МС

0

Антиправителствените протести продължават и днес. Остават затворени за движение от протестиращи основни кръстовищи в София. Към 9 ч. са окупирани кръстовищата на бул. „Цар Освободител“, бул. „Дондуков“ – връзката с бул. „Тодор Александров“ пред Министерския съвет. Обстановката е спокойна.

Затворено е и кръстовището на Орлов мост. Там лагерът на протестиращите остава обграден с кофи за боклук, палети и пейки с изключение на малка част, през която се пускат линейки.

Социалните мрежи призовават освен традиционния протест тази вечер да има и т.н. „Дискотека за оставка“. Музиката ще бъде революционна.

1317 души са се подписали за два дни в подписката, организирана от протестиращите, с искане за оставки на кабинета и на главния прокурор. Подписката е в отговор на друга – внесена преди дни в Съда, която е против блокадите в София.

Тодор Фроликов обясни:

„От два дни се събират тези подписи. Три имена, град и подпис – това е, никакви други лични данни. Ние не сме администратор на лични данни. Доколкото знам ще се заемат след това от организацията „Правосъдие за всеки“ и те ще я придвижат. Първият ден събрахме някъде към двеста подписа, а снощи – доста. Само вечерта – триста и няколко“.

Подписите може и да са повече, но съдбата на предишната тетрадка за събирането им е неясна. Възможно е тя да е била иззета от полицията при премахването на лагера преди дни.

Вчерашният 33-ти ден на антиправителствени протести в София премина спокойно.

Седем автобусни линии във Варна са с променен маршрут заради блокада на кръстовището пред сградата на общината от палатков лагер.
В Плевен за втори път се организира протестно автошествие.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече