Цветанов: Подкрепям протестите и ще участвам в изборите!

0

Председателят на Евро-Атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов заяви в интервю за БТВ, че на 27 август учредява партия, с която ще се яви на изборите:

“Ще участваме на тези нови предстоящи парламентарни избори – било то предсрочни или редовни. На 20-и ще направим инициативен комитет, на 27-и ще направим учредяването. Имаме вече име, което на 31-ви юли е запазено като име на уникално за Софийски градски съд “Републиканци за България“. Разбира се, че ще направим постъпки, след като вече бъдем учредени, след като имаме съответния изборен резултат, съответните подходи за кандидатстване в политическото семейство в ЕНП“.

Цветан Цветанов каза още, че подкрепя антиправителствените протести:

“Много са професионалните общности, които излязоха на протест. Това са адвокати, които заявиха своята позиция, преподаватели във висшите учебни заведения, учени от БАН, което означава, че дълбочината, която имаме на този проблем днес е много по-голяма, отколкото изглежда на повърхността. Подкрепям исканията за оставка на правителството и респективно на министър-председателя“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече