Кметът на община Стамболийски къта 1 милион в банка

0

Едно от лицата на сагата „Апартементгейт“ – кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев ще се окаже най-богатият градоначалник в страната с налични парични средства от над 1 милион лева, сочи справка в Единния регистър на КПКОНПИ за висшите държавни служители. 

Според декларацията на бившия бизнесмен той и съпругата му Росица разполагат с общо 1,95 милиона лева, които били придобити от продажба на имущество. Крупната сума фигурира и в предишни декларации на фамилията, като става ясно, че тя не е загубила нито стотинка по време на кризата. 

Новият апартамент в Слънчев бряг на семейство Мараджиеви също фигурира в тазгодишната декларация на градоначалника. Както вече стана ясно, имотът от 65 кв. м. е един от няколкото, които са собственост на фамилията в курортния град. Той е придобит през изминалата година срещу покупко-продажба, на цена от 131 041 лв. Със средствата Мараджиеви се сдобили след продажба на имущество. 

През 2019 година кметът е продал друго от жилищата си в курорта – апартамент от 50 кв, срещу сумата от 50 000 лв. 

След скандала с „Апартаментгейт“ преди изборите за евродепутати Мараджиев подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ за Пловдив, пише Lupa.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече