БСП няма да участва в разговори с ГЕРБ за промени в Конституцията

0

БСП няма да участва в консултациите на ГЕРБ за конституционни промени. Това съобщи на извънредна пресконференция от „Позитано“ 20 Янаки Стоилов. 

Социалистът апелира симпатизантите на левицата открито да изразяват своето недоволство, включително в мирни протести, както и да не участват в избори за Велико народно събрание. А парламентарните и извънпарламентарните партии да не участват в зле скалъпената конституционна инициатива, призова още Стоилов.

„Повече от 40 дни в страната продължават протести срещу олигархичната власт на корумпираното управление на България с искане за оставки на правителството, на главния прокурор и провеждане на предсрочни избори. БСП споделя тези искания. В пореден опит да се задържи на власт председателят на ГЕРБ постави на карта едно от малкото ни достижения през последните десетилетия – Конституцията на Република България“, коментира социалистът. 

Янаки Стоилов съобщи, че Националният съвет и парламентарната група на БСП ще приемат и политическа позиция по въпроса. На въпрос как разчита новите предложения за това дали трябва да отпадне ВНС, той допълни, че не подкрепят тази идея.

„Може да се обмислят начини да има съвместна работа на НС с ВНС. Борисов си е избрал несполучлива за него роля са е новоучредител на българската държава. Това не му отива“, коментира социалистът. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече