49-и ден протестите срещу Борисов и Гешев не стихват

0

Остават блокадите на ключови пътни артерии в София като форма на недоволство.

Спокойно е преминала нощта и на трите палаткови лагера на възловите кръстовища – това на Орлов мост, при Софийския университет и на площад „Независимост“.

Палатковият лакер при Ректората, който преди два дни беше разрушен от несъгласни с блокадите контрапротестиращи, вероятно по тази причина в момента се охранява от патрулна кола на полицията – нещо, което не се забелязва на останалите две кръстовища.

На палатковия лагер при площад „Независимост“ е поставена бяла дъска, върху която с маркер се отброява всеки ден от протестите. На нея вече е изписано – „Ден 49-ти“, който започва напълно спокойно.

Не се очаква да има изненадваща блокада на някоя от институциите, каквито се организираха предишни дни.

Сдружение БОЕЦ са обявили акция по време на откриването на третия лъч на метрото по-късно днес.

Част от протестиращите заявиха, че се включат в акцията. Казаха, че се радват за пускането на третата метролиния, но въпреки това ще вземат участие. Да чуем с какви мотиви:

“Метрото е единственият позитив на управлението на ГЕРБ за всичките тези години. За сметка на това негативите са страшно много“.

“Мнението на стачкуващите е, че, ако се направи за метрото някакво обединение, всичко може да бъде само символично, но едва ли ще бъде пряка намеса в това, защото това ще се използва от сегашните управляващи като компромат срещу гражданското общество. Ще опитат да ги изкривят, че са партийни интереси и т.н.“, коментираха част протестиращите на Орлов мост.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече