Депутатите с нов дом за 25 милиона

0

От сряда Парламентът е с нов адрес! Народното събрание се мести в сградата на бившия Партиен дом. Идеята пленарните заседания да бъдат в новата зала „Света София“ датира  повече от 20 години.

Новият дом на депутатите струва 25 млн. лв. Новата зала е по-голяма, работните места ще са широки близо един  метър. Има специално отделени места за министрите, премиера, президента и патриарха.

Старата сграда вече ще се използва  само за тържествени заседания. А утре първото заседание в новата зала ще започне с протест пред бившия Партиен дом.

След 135 години работа на пл. „Народно събрание”, от сряда депутатите са с нов дом. На новото място те ще се радват и на нови удобства.

„Новото за народните предсатвители е стъкленият покрив, който осигурява естествена светлина на работещите. По-голямото разстояние между седалките, по-големият работен плот, който имат те самите. Усеща се и климатизацията на залата, на съвсем различно ниво е, осветлението е на различно ниво. Вероятно с тази акустика, която е монтирана по стените, ще се осигури и по-комфортна работа и заради звук, и заради начин на заснемане, на предаване на депутатите. Депутатите на този етап ще се изказват от трибуната, както е било досега в старата пленарна зала. С доставката на новото технологично оборудване ще се осигури възможност и за изказване от място”, обясни  администраторът Николай Бациев.

Новата пленарна зала разполага и с две ложи. В тях трябва да бъдат настанени президентът, вицепрезидентът и главата на Българската православна църква.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече