Протест пред Районния съд в София: Освободете арестуваните демонстранти!

0

Пред Районния съд в София днес бе организиран протест с искане за освобождаване на останалите в ареста демонстранти, задържани по време на т.нар. „Велико народно въстание“ на 2 септември.

Един човек от задържаните в сряда е освободен. Той е от партия „Възраждане“ и е тежко пострадал при акцията, съобщи пред БНР лидерът на партията Костадин Костадинов.

Пет дежурни състава гледат мерките за неотклонение. Седем от тях са за постоянно задържане под стража с обвинения за хулиганство, някои с „особена дързост и цинизъм“ и „посегателство срещу полицаи“.

Според участници в днешния протест истинските виновници за ексцесиите на 2 септември не са в ареста.

Подкрепям „всички, които са против ГЕРБ. Ако не може мирен, накрая ще стане агресивен мачът, брутален. Мисля, че и към 200 са били задържани и някакви глупости говориха – 60 били криминално проявени, а сега тук се гледа мярката на 20. Къде отидоха другите 40?“, заяви пред БНР един от тях.

„Изреченото от началника на СДВР Хаджиев, че има 30 души, които са от „Възраждане“, и всички са с криминални регистрации, е лъжа. Посъветвали сме хората, когато бъдат освободени, да заведат дела срещу него за клевета, тъй като това са изрядни български граждани без абсолютно никакви криминални регистрации. Нито един от тях даже не е бил арестуван“, каза още Костадин Костадинов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече