Предопределен ли е изборът на председател на БСП

0

На 12 септември предстои прекият избор за председател на БСП.

Чавдар Георгиев подаде оставка като член на комисията за пряк избор на председател на левицата. Пред БНР Георгиев заяви, че е напуснал, защото според него „един такъв избор ще е предопределен и може отсега да се каже, че настоящият председател има голямо служебно преимущество и ще бъде преизбран“.

„Второ, според мен това са някакви американски модели на партийно строителство, които не отговарят на традициите и същността на БСП. Това беше грешка, че такъв начин на избор на председател ние направихме в устава. Заради това подадох оставка, смятам, че изборът е предрешен, нечестен и фалшив и трябва да се премине към други начини на избор на председател“, каза той в предаването „12+3“.

От своя страна Емил Войнов, председател на комисията за пряк избор на председател на БСП, настоя, че няма никакви опасения, че изборът е предизвестен.

„Първо, позицията на г-н Георгиев е известна, той предпочита председателят да се избира от Конгрес…Що се отнася до това, че някой от кандидатите има предимство, ние сме приели специално решение за реда и условията за провеждане на предизборната кампания и в него сме регламентирали всички участия на кандидатите“, изтъкна Войнов и посочи, че има общи агитационни материали за всички кандидати.

Регламентирани са и участията в партийните медии – всеки кандидат има равно време и достъп до в. „Дума“ и телевизията на БСП.

„Не смятам, че изборът е предопределен“, подчерта той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече