Черепа плаща с бронирани джипове протестите!

0

Укриващият се в Дубай от родното правосъдие с 18 повдигнати обвинения хазартен бос Васил Божков финансира несекващите вече втори месец протести срещу правителството на Бойко Борисов с 2 милиона лева, оставени от него още в края на ноември 2019 г. за покупката на три бронирани возила от марката БМВ.

Според сигурен източник на „Уикенд“, Черепа е постигнал устна договорка с автобоса Стоян Желев, който е един от дилърите на БМВ за България, платените предварително милиони левове от него да бъдат предоставени на мъж с прозвището Културиста.


Така през последния месец уличните протести били захранени със стотици хиляди левове, с които са напазарувани и част от крими елементите, мятали бомби и павета срещу полицаите на площад „Независимост“ миналата сряда. Очакванията на Васил Божков са да получи още поне 1 милион лева от Стоян Желев, но това ще се случи едва след като бъде намерен купувач на бронираната му лимузина „БМВ“ от току що излялата 7 серия на немската марка.


Запознати с аферата разкриват и пикантни подробности за лайфстайла на хазартния бос. Според думите им, Васил Божков направил поръчка в „Ауто Бавария“ за три автомобила на БМВ – два бронирани джипа Х5 и една лимузина от новата 7-а серия още през есента на 2019 г. Черепа лично конфигурирал возилата си и както е според правилата, платил предварително за производството им.
„По принцип при поръчка на нов модел автомобил се плащат 20% от стойността му и се чака няколко месеца, докато ти го доставят от Германия. При бронираните автомобили обаче изискването е да се плати 70% от сумата авансово заради многото заявки от Русия и Близкия Изток. Цената на блиндиран модел е два пъти по-скъпа от нормалния“, разказва запознат пред „Уикенд”. Васил Божков платил малко над 2 милиона лева за трите возила. Черепа искал за себе си бронираната 7-а серия и джиха Х5, а другия джип напазарувал за дясната си ръка Георги Попов, който се укрива с него в Дубай.
В началото на февруари тази година обаче срещу Васил Божков стартира мащабна акция за укрити над 300 милиона лева данъци от хазартна дейност, за поръчкови убийства, рекет и изнасилвания и най-богатия българин се спаси с бягство в Дубай. Така платените от него авансово бронирани модели на БМВ на практика не могат да бъдат използвани.


Само дни след като тази пролет МВР конфискува поръчковия „Мерцедес Майбах“ на Васил Божков, както и няколко беемвета, ползвани от него и охранителите му, Черепа взел мерки, за да осуети бъдеща конфискация и на чаканите нови модели бронирани возила. Божков постигнал устна договорка с боса на „Ауто Бавария“ Стоян Желев, с когото от години е близък приятел, бронираните возила да бъдат продадени на други клиенти, а той да получи парите си обратно. Двата джипа вече са продадени на други клиенти, но не и блиндираната лимузина от новата 7-а серия на БМВ.


„Как точно е станала врътката, е в процес на изясняване. От Специализираната прокуратура са наясно с тази афера, но се въздържат да нахлуят в представителството на „Ауто Бавария“, за да не ги обвинят в репресия над бизнеса, особено след публично избухналия скандал с „Хиполенд“, твърди столичен криминалист.
Васил Божков от десетилетия шофира неизменно беемвета, като едва преди 2 години се качи за първи път в „Мерцедес“, плащайки 1 милион лева за поръчковия си „Майбах“. Оттогава досега Черепа е сменил над 30 возила от марката БМВ и е със статут на „златен клиент“ на немския гигант.


Стоян Желев, който е един от трите дилъра на БМВ за България чрез „Ауто Бавария“, от години поддържа дружески отношения с хазартния бос. Заради това през 2015 г., когато Желев купи „Камор Ауто“ и го преименува на „Ауто Бавария“, слуховете гласяха, че ползва финансиране от Васил Божков. Иначе Желев е официален представител и на френската марка „Пежо“ за България.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече