Борисов: Уважавам протестиращите, изпитвам неприязън към провокаторите. Готов съм на диалог

0

Уважавам протестите на хората, няма досега случай протестиращи да са искали нещо от правителството или да са предлагали, и да не са били срещнати, изслушани и да не им е бил решен проблемът. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод на антиправителствените протести, които се провеждат вече над 2 месеца.

„Безспорно, тези провокатори, които се появиха в един момент – хвърляха бомби по полицаите и къртеха София, безспорно има платени от тях. Едните не трябва да се смесват с другите – към едните изпитвам безкрайно уважение, към другите – неприязън, който няма да спре“, каза премиерът

Борисов коментира, че всички политически фигури и партии, които участват в демонстрациите – вече са се провалили. Как ще управляват, освен да искат бесилки и ковчези“, допълни той.

На въпрос на Би Ти Ви как ще коментира критиките на евродепутата Клеър Дейви към него и главния прокурор Иван Гешев, премиерът каза: „В същото време се видя, че има огромни критики относно президента Радев и всички останали. В ада на българския казан няма охрана – едните топят мен, ние топим Радев – едните евродепутати говорят с ЕНП, другите със социалдемократите.

Най-елементарен пример, направи ми впечатление, че единственото, в което се обвиняват БСП на днешните избори е – фалшификация. Те искат да направят следващите избори, та те не могат да си направят своите и се обвиняват в манипулация, лъжа и измама. На кого да дадем?!“

Относно призива на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов за диалог между президента и премиера, Борисов посочи: „Аз съм готов да се събера и с Триото, и Радев, и с всеки като ми обяснят какво ще правят във финанси, икономика, отбрана, ако щеш. Няма по-добро от диалог, но те не искат“.

Премиерът коментира, че изборите са след няколко месеца и след като опозицията предложи своите идеи за управление, хората сами ще изберат за кого да гласуват.

Прегледана: 2185

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече