Борисов: Уважавам протестиращите, изпитвам неприязън към провокаторите. Готов съм на диалог

0

Уважавам протестите на хората, няма досега случай протестиращи да са искали нещо от правителството или да са предлагали, и да не са били срещнати, изслушани и да не им е бил решен проблемът. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод на антиправителствените протести, които се провеждат вече над 2 месеца.

„Безспорно, тези провокатори, които се появиха в един момент – хвърляха бомби по полицаите и къртеха София, безспорно има платени от тях. Едните не трябва да се смесват с другите – към едните изпитвам безкрайно уважение, към другите – неприязън, който няма да спре“, каза премиерът

Борисов коментира, че всички политически фигури и партии, които участват в демонстрациите – вече са се провалили. Как ще управляват, освен да искат бесилки и ковчези“, допълни той.

На въпрос на Би Ти Ви как ще коментира критиките на евродепутата Клеър Дейви към него и главния прокурор Иван Гешев, премиерът каза: „В същото време се видя, че има огромни критики относно президента Радев и всички останали. В ада на българския казан няма охрана – едните топят мен, ние топим Радев – едните евродепутати говорят с ЕНП, другите със социалдемократите.

Най-елементарен пример, направи ми впечатление, че единственото, в което се обвиняват БСП на днешните избори е – фалшификация. Те искат да направят следващите избори, та те не могат да си направят своите и се обвиняват в манипулация, лъжа и измама. На кого да дадем?!“

Относно призива на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов за диалог между президента и премиера, Борисов посочи: „Аз съм готов да се събера и с Триото, и Радев, и с всеки като ми обяснят какво ще правят във финанси, икономика, отбрана, ако щеш. Няма по-добро от диалог, но те не искат“.

Премиерът коментира, че изборите са след няколко месеца и след като опозицията предложи своите идеи за управление, хората сами ще изберат за кого да гласуват.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече