Битият журналист Димитър Кенаров е фен на леките наркотици

0

Журналистът Димитър Кенаров, който обяви, че е бил бит и задържан, докато е снимал протестите в София на 2 септември, не крие, че е фен на леките наркотици. Кенаров пише за дузина престижни американски издания, а в арт редите е публична тайна, че той е официален партньор на легендарния преподавател в Американския колеж у нас Гарт Грийнуел, описал гей подвизите си по софийските тоалетни и с мъжки проститутки в скандалния роман „Каквото ти принадлежи”.

Кенаров бе малтретиран от ченгета по време на протеста на 2 септември. Той е бил с противогаз, на който пишело „преса” и многократно обяснявал на полицаите, че е журналист, но въпреки това яде бой от ченгетата. Името на журналиста нашумя преди година, когато той и компания от верни другари решават да катерят Черни връх часове преди новата 2019 г. В дружинката попадат полярен изследовател, еколог – изучаващ популацията на северни елени в Русия, американски фоторепортер, живеещ в България и прочулия се с голотата си Кирил Радев. Веселеляците решават да си спретнат парти на Черни връх, въпреки тежките атмосферни условия, десетките прогнози за времето, които не вещаят слънце в първите дни на януари и напук на правилата.


Премръзналият Кирил Радев се катери гол, защото бил убеден, че ще се справи – дълго време се къпел с ледена вода и живеел на студено, за да кали организма си. Въпреки това закалката се оказва несполучлива и малко след полунощ пишман туристите влизат в спор със съдържателите на хижата.”


„Уморени от тежки софри и леки наркотици, от пиратки и президенти, от развалени ремонти и невъзможен за дишане въздух, решихме с трима приятели, сродни души, да изкачим Черни връх навръх Нова година. Не ми беше за пръв път. Посрещнах 2017-а пак там, на 2 290 метра, сред сняг и звезди, на покрива на заслона-чайна-метеорологична станция Черни връх, откъдето безшумните взривове над София, Перник и Дупница приличаха на светкавици на далечни фотоапарати. С бавно полюшващите се челници в мрака приличахме на човекоподобни светулки, астронавти от класически фантастичен филм, които изследват повърхността на далечна бяла планета. Имах чувството, че сме попаднали будни в общ космичен сън. Единственото, което малко ни притесняваше беше мисълта за нашия приятел Кирил Радев.

Кирил беше решил да тръгне сам от центъра на София и тичайки, да се качи чак до заслона на Черни връх, където бяхме се разбрали да се чакаме. Не искахме да го разубеждаваме – той е невероятно силна личност и чудесен бегач, един от най-светлите и смели хора, които познавам. В последните две години се бе отдал на сериозен режим на телесно закаляване – ледени душове и отказ от домашно отопление”, пише в прочувствено есе-изповед Кенаров, обвинявайки в коравосърдечие Чавдар Евтимов и Ирина Костова, стопанисващи чайната.


С новогодишната драма на полуголите и заредени с леки нарктоци юнаци, съдейки по думите на „бития”, се занимава цяла България. Семейството, което в продължение на десетилетия върти чайната, попада под остри критики и силен обществен натиск – да напуснат станцията, както и става. Кенаров разнася историята в медиите, но всъщност това е гледната точка само на хората с шортите посред зима. Според дъщерята на наемателите, Кирил е бил пуснат на топло и помолен да пие горещ чай. Той отказал напитката и почнал да играе Дунавското хоро. От време на време отскачал в заслона при приятелите си, където имало по-специален чай. Това обаче не се споменава в нито един от серията репортажи.


В резултат на случката Ирина и Чавдар напускат станцията след 20-годишно стопанисване, вложен огромен труд и лични средства. Те решават, че не искат да имат нищо общо с Българския туристически съюз, който вместо да заема тяхна страна, застава на страната на веселите туристи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече