Битият журналист Димитър Кенаров е фен на леките наркотици

0

Журналистът Димитър Кенаров, който обяви, че е бил бит и задържан, докато е снимал протестите в София на 2 септември, не крие, че е фен на леките наркотици. Кенаров пише за дузина престижни американски издания, а в арт редите е публична тайна, че той е официален партньор на легендарния преподавател в Американския колеж у нас Гарт Грийнуел, описал гей подвизите си по софийските тоалетни и с мъжки проститутки в скандалния роман „Каквото ти принадлежи”.

Кенаров бе малтретиран от ченгета по време на протеста на 2 септември. Той е бил с противогаз, на който пишело „преса” и многократно обяснявал на полицаите, че е журналист, но въпреки това яде бой от ченгетата. Името на журналиста нашумя преди година, когато той и компания от верни другари решават да катерят Черни връх часове преди новата 2019 г. В дружинката попадат полярен изследовател, еколог – изучаващ популацията на северни елени в Русия, американски фоторепортер, живеещ в България и прочулия се с голотата си Кирил Радев. Веселеляците решават да си спретнат парти на Черни връх, въпреки тежките атмосферни условия, десетките прогнози за времето, които не вещаят слънце в първите дни на януари и напук на правилата.


Премръзналият Кирил Радев се катери гол, защото бил убеден, че ще се справи – дълго време се къпел с ледена вода и живеел на студено, за да кали организма си. Въпреки това закалката се оказва несполучлива и малко след полунощ пишман туристите влизат в спор със съдържателите на хижата.”


„Уморени от тежки софри и леки наркотици, от пиратки и президенти, от развалени ремонти и невъзможен за дишане въздух, решихме с трима приятели, сродни души, да изкачим Черни връх навръх Нова година. Не ми беше за пръв път. Посрещнах 2017-а пак там, на 2 290 метра, сред сняг и звезди, на покрива на заслона-чайна-метеорологична станция Черни връх, откъдето безшумните взривове над София, Перник и Дупница приличаха на светкавици на далечни фотоапарати. С бавно полюшващите се челници в мрака приличахме на човекоподобни светулки, астронавти от класически фантастичен филм, които изследват повърхността на далечна бяла планета. Имах чувството, че сме попаднали будни в общ космичен сън. Единственото, което малко ни притесняваше беше мисълта за нашия приятел Кирил Радев.

Кирил беше решил да тръгне сам от центъра на София и тичайки, да се качи чак до заслона на Черни връх, където бяхме се разбрали да се чакаме. Не искахме да го разубеждаваме – той е невероятно силна личност и чудесен бегач, един от най-светлите и смели хора, които познавам. В последните две години се бе отдал на сериозен режим на телесно закаляване – ледени душове и отказ от домашно отопление”, пише в прочувствено есе-изповед Кенаров, обвинявайки в коравосърдечие Чавдар Евтимов и Ирина Костова, стопанисващи чайната.


С новогодишната драма на полуголите и заредени с леки нарктоци юнаци, съдейки по думите на „бития”, се занимава цяла България. Семейството, което в продължение на десетилетия върти чайната, попада под остри критики и силен обществен натиск – да напуснат станцията, както и става. Кенаров разнася историята в медиите, но всъщност това е гледната точка само на хората с шортите посред зима. Според дъщерята на наемателите, Кирил е бил пуснат на топло и помолен да пие горещ чай. Той отказал напитката и почнал да играе Дунавското хоро. От време на време отскачал в заслона при приятелите си, където имало по-специален чай. Това обаче не се споменава в нито един от серията репортажи.


В резултат на случката Ирина и Чавдар напускат станцията след 20-годишно стопанисване, вложен огромен труд и лични средства. Те решават, че не искат да имат нищо общо с Българския туристически съюз, който вместо да заема тяхна страна, застава на страната на веселите туристи.

Прегледана: 2540

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече