Рашидов: Като свалят Борисов няма да потече шоколад по улиците! Знам кой плаща на масовката

0

Председателят на комисията по култура в Народното събрание Вежди Рашидов, който изпрати изпрати отворено писмо до президента Румен Радев, обясни защо го е написал. „Писмото изпратих, защото не бива да се прекрачват границите на държавността, на спокойствието, на мира, правото на всеки да има свое право. Второ – дълбоко съм обезпокоен от това, което се случва. Още с встъпването в длъжност започнаха да го водят личните амбиции. Не може личните амбиции да бъдат за сметка на национални катастрофи“, каза в предаването „Опорни хора“ по bgonair.bg депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов.

„Защото в момента имаме противопоставяне на българи срещу българи. Демокрация с камъни, бесилки, унижаване на националните и държавните институции, на МВР и на полицаите, не се прави. Аз съм човек, който 70 години иска да живее в нормална държава. Защо правим Конституция и закони? Нали това е бухалката на властта. Тази бухалка поставя реда, който самите сме си избрали. Демокрацията е низ от правила и закони“, посочи Рашидов. Личните вражди не бива да създават национални кризи. На власт дойде човек, който не споделя либералните идеи, с протекции на опозицията, и тази война си тече отдавна от страна на опозицията.Това коментира депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов.

„Младите хора са революционно настроени, те искат промени веднага, на секундата. Но ние говорим за държавата. Тя не се състои само от млади хора. Държавата се прави от опитни хора, от можещи хора. Ако стачкуващите са 5 или 10 хиляди, държавата ни е 7 милиона. Ами ако тези 7 милиона станат? Разбира се, че ще ги насметат“, смята той.

„Държавниците да седнат, да си стиснат ръцете и в името на просперитета на държавата да успокоят топките. Като свалят Бойко Борисов няма да потекат шоколади по улиците. Тука мантрата е „да свалим“. Друго няма. Аз лично съм обиден. Какво значи „мутрите вън“? Кой в този парламент е мутра? Попита риторично Вежди Рашидов.

„Знам технологията на протестите. Събират една масовка и дават по 30 лв. на едни хора. Казват: вашата роля е да носите написани плакати. Те обаче струват пари, а и са добре написани и редактирани. За 30 лв. Тяхната роля е да викат „Оставка“. Отпред има пет от по-добре платените, които знаят какво да говорят. Отиват журналистите при тях и правят интервюта. Вечерта тече репортаж. В България е модерно да станеш известен, като плюеш известни хора. Плаща ли някой на протестиращите? Онова трио, дето не се вижда. Другото трио. Това са само изпълнители. Забогатяват, сега е урожай. Какво искаме да направим? Ще дойдат избори. Като не харесват Борисов, ще гласуват и ще го свалят, заяви депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов.

„Да падне правителството няма нищо страшно. Аз съм бил два мандата и четири служебни правителства. Те подготвят изборите, никаква друга функция нямат. Не съжалявам за времето, прекарано в политиката. Издадох книга, в която целият ми живот е в снимки, в текстове на големи творци от цял свят, с техни думи за мен“, отбеляза Рашидов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече