Елена Йончева и Корнелия Нинова скарани до смърт

0

 Елена Йончева, която до неотдавна бе най-голямата защитничка на Корнелия Нинова, вече е сред най-големите й врагове. Настоящата  евродепутатка не само не крие позицията си, но публично отправи остри критики и нападки към шефката на БСП. От твоя страна Нинова постигна смазваща победа при историческия първи пряк избор за председател на партията, като получи подкрепата на повече от 80%  от гласувалите социалисти, пише „Галерия“.

В навечерието на вътрешните избори обаче през миналата седмица Йончева се опита да разколебае членовете на левицата, като заяви в телевизионно интервю, че Нинова се бори само на думи срещу корупцията, а хората не й вярват. Това категорично нареди журналистката в групата на опозицията в БСП, където отдавна е дългогодишният й бивш приятел Сергей Станишев.

Защо лидерът на БСП и Елена Йончева, която тя наричаше Ели и не пропускаше дори дните празници на детето и, се оказаха в полярни лагери?

Според информация на „Галерия“ причината за разрива в отношенията им започва още преди няколко години, когато разследването на журналистката за корупционни практики при строежа на оградата на границата в крайна сметка не постигна очаквания резултат. Йончева обяви, че през оградата, за която бяха отпуснати 200 милиона лева, бежанците минавали по-лесно отколкото с автобус през КПП.

 В разследването се твърдеше, че всъщност не е реализиран първоначалния вариант за ограда,  одобрен от МВР, а съвсем друг проект. Въпреки създадения огромен медиен интерес към проблема твърденията на Йончева не доведоха до оставка на тогавашния вицепремиер Валери Симеонов, който отговаряше за изграждането на защитното съоръжение.

Йончева споделила пред съпартийци, че в един момент Корнелия Нинова по непонятни причини престанала да я подкрепя за разследванията й по границата.

 Това била и първата причина за охладняване на отношенията им. Разривът настъпи окончателно, когато журналистката не получила рамо на своя лидер във връзка с трите сигнала срещу Борисов, които внесе в прокуратурата.

„Да сте чули нещо от госпожа Корнелия за аудиозаписите?“,  попита Йончева в интервю, визирайки разпространените преди време разговори на Борисов.

Въпреки мощна атака на Йончева срещу председателя на БСП, Корнелия Нинова постигна категорична победа над опонентите си в прекия избор за председател на партията. Резултатът без съмнение ще подейства стимулиращо на членовете на левицата, а може би и на тези хора от ръководството, които водят вътрешнопартийни битки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече