Корнелия в тайни договорки с Христо Иванов? Червената шефка вече е разпределила местата в Министерския съвет (Вижте списъка)

0

Опозиционерът в БСП Красимир Янков хвърли преди дни бомбата, че новоизбраната за втори мандат лидерка на червената партия Корнелия Нинова вече водела преговори за коалиция в бъдеще с Демократична България и ако се наложи, с формацията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Според запознати, Иванов действително напоследък общувал интензивно с Нинова. След като в събота Корнелия спечели с над 80% от гласовете на членовете на партията-столетница, Христо Иванов дори й изпратил SMS с честитка. Двамата са имали и среща дни след това.

Популярният сайт Lupa.bg тръгна по следите на тази хипотеза и се сдоби с подробен списък от имена, които вече се търгували между централите за съюз след парламентарните избори. Според източник на медиата обаче, „Има такъв народ“ надали би участвала в коалиция с БСП, защото към момента совалки между „Позитано“ 20 и „Одрин“ 70 изобщо не били правени, а Дългия неведнъж е обявявал, че няма намерение да застане до БСП в евентуален бъдещ кабинет. Въпреки това опитите за сближаване на Корнелия и Слави продължавали, а с тази мисия бил нагърбен Валентин Златев, който е приятел и на двамата.


Договорки по протестна линия обаче вървели от страна на БСП и тъмносините, като там интригата била свързана и с ДПС.

В последните дни на жълтите павета, където хиляди викат „оставка“ се въртяла старата плоча за създаване на правителство на националното съгласие, което да обединяло почти всички сили, включително и ДПС в проектоуправлението.
Ето какъв списък предпостави високопоставен източник от червената централа за бъдещите министерски кресла. Уточняваме, че той не е пълен, защото липсвала координация за определени постове и правим уговорката, че той е бил оформен на база на устни, засега, договорки.


Образователно министерство – БСП с министър Ирена Анастасова или Атанаска Тенева;
Правосъдно министерство – ДБ начело с Христо Иванов и един заместник от БСП;
Министерство на отбраната – БСП с Атанас Зафиров и един заместник от ДПС;
МВР – ДБ – с министър Велизар Шаламанов;
Министерство на туризма – БСП с Борислав Гуцанов;
Министерство на икономиката – ДБ с Трайчо Трайков;
Министерство на земеделието и храните – ДПС;
Енергийно министерство – БСП начело с Таско Ерменков;
Здравно министерство – БСП, но може и да се даде на ДПС;
Регионално министерство – БСП – двама зам.-министри – Йордан Татарски и Асен Гагаузов;
НСОРБ – Владимир Москов;
Министерство на младежта и спорта – БСП – Иван Ченчев.


Според слуховете Корнелия Нинова имала намерение да върви упорито към премиерски пост, като за целта била готова да жертва голяма част от министерските места в полза на останалите потенциални играчи и затова била склонна да предложи предимно заместници на титулярите.


Нинова, разбира се, категорично отрече слуховете, че предвижда каквито и да било общи проекти с „Да, България”. Десните също отказват официални коментари.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече