Ето я схемата, по която Божков плаща на провокаторите за протестите

0

Стои ли Васил Божков зад недоволството, което залива страната от месеци, плаща ли на протестиращия, пуска ли свои бригади, за да провокират насилие между полицията и хората от площадите?

Случилото се на втори септември даде повод на управляващите отново да лансират тезата, че избягалият в Дубай хазартен бос дава пари на определени групи от протестиращи, за да ескалират напрежението. Но се питат как е възможно човек, който се намира на хиляди километри от България, да плаща на хора тук да правят зулуми. Да не забравяме, че Божков

все още е много силен играч в хазартния бизнес

най-вече в онлайн залаганията. При сегашните технологични възможности за него не е проблем да управлява, нарежда и плаща от всяка точка на земното кълбо.

„Добър вечер на всички, имам 2 уверени залози, които ще бъдат публикувани в 15 часа. И моето дарения за помощ на сто души да получат малко пари поради коронавируса. Затова първите сериозни коментиращи хора ще получат мачовете“, такова полуграмотно, но примамливо предложение на лични съобщения в месинджър получат много потребители на Фейсбук

Съобщението е очевидно от фалшив профил

преводът е направен през Google, което обяснява защо е толкова некадърен. Въпреки че профилът е фалшив, предложението е съвсем реално, но за да се реализира, има няколко условия.

Накратко, 100 души ще получат печалби от крайния резултат на два футболни мача. Първото и най-важно условие да станете член на група във Фейсбук, която няма нищо общо с футбола, спорта или залаганията. Всеки който посети тази група, става свидетел на масираната антиправителствена пропаганда. Според служители на ДАНС няма как да бъдат проследени профилите, но е напълно възможно зад тях да стои Васил Божков или друг избягал в чужбина олигарх,  например – Цветан Василев.

 Възмутени потребители на социалната мрежа твърдят, че това е начинът, по който групите на провокаторите на протестите си получават парите за зулумите в центъра на София.  Последната заявка за такива залози е направена на 15-и септември, когато пред Министерството на образованието се проведе протест срещу носенето на маски от ученици.

 Има още един канал, по който се изплащат печалби от уредени или дори несъществуващи мачове.  Второто условие да получите бонуси от тях е да свалите на мобилния си телефон приложението“ Телеграм.

Съобщенията в него са така криптирани, че практически няма как да бъдат разбити от службите.

На видно място в групата се вихри видео с лидера на т. нар. БНО „Шипка“ и Воински съюз „Всил Левски“ Дончо Русев. Босът на паравоенните русофилски отряди е известен още като Страшината Остап Бендер. Бившият старшина Русев, подвизаващ се в интернет с псевдонима Валтер Калашникое, е  уволнен от българската армия в средата на 80-те години заради некадърност. Неговите хора заедно с биячите от Възраждане нападната и малтретираха хора протестиращи срещу идването на путинистите от „Нощни вълци“ в България през 2016 година.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече