Слави издига Мая Манолова за премиер на България

0

Слави Трифонов ще издигне Мая Манолова за премиер на България на следващите парламентарни избори, когато и да се проведат, научи bairak.bg

Социолозите предричат сериозен успех на партията на шоумена „Има такъв народ“. С очакваните 15-16 процента Слави Трифонов ще се превърне в много важен играч, който ще може да влияе на определянето на бъдещия министър-председател. Два независими един от друг източник около шоумена разкриха пред „Галерия“, че изборът за поста на Трифонов била Мая Манолова въпреки раздорите между двамата на местните избори преди година. Липсата на свежи подготвени кадри принуждава Трифонов да се обърне към Манолова, която той смятал за подготвена и най-малко обвързана с партиите от статуквото. Прогнозите са, че движението на Манолова „Изправи се.БГ“, също ще влезе в парламента, но с доста по-малко народни представители от „Има такъв народ“.

 От своя страна Мая Манолова се нуждае от партийни структури които да засилят нейното влияние в страната, което рязко намаля след изборите за кмет на София.  Дори активното и участие в протестите не успява да осигури по-солидна подкрепа.

Надеждите на Слави Трифонов са да обере още малко от вота на тези, които са против всички в българската политика. Политтехнолозите на Трифонов смятат, че част от вот стои и зад Мая Манолова.

Не за първи път Слави Трифонов ще се опита да пробие в политиката чрез жена. През 2011 година той направи много помпозна кампания на Меглена Кунева, след като я посочи за свой кандидат за президент. Въпреки агресивното говорене активно лансиране, както и лобирането на известни лица в нейна подкрепа Кунева не се класира за балотаж. Тя остана трета със 17% след кандидатите на ГЕРБ Росен Плевнелиев и този на БСП Ивайло Калфин.

 За коалиция между Слави Трифонов и Мая Манолова се заговори още преди година, когато стартира телевизията на шоумена7/8.

Тогава първи гост в едно от публицистичните предавания на новата медия бе именно Мая Манолова. При подаване на документите за нерегистрираната партия „Няма такава държава“ сценаристът на Слави обяви, че не изключва вариант за общи действия с Манолова. През лятото няколко авторитетни социолози и политолози също предрекоха, че може да стигне коалиция между двамата. Според източници от партията на Мая Манолова тя се е съгласила на едно много важно условие, поставена от хората на Трифонов – всички политици, които са вършили престъпления през годините на прехода, да бъдат преследвани от прокуратурата и съдени. За такъв развой на нещата говори и Тошко Йорданов на откриването на офиса на партията във Враца.

„Показателно, че първият ни офис е във Враца, защото вие тук сте много инати, а ние ще имаме нужда от огромен хъс и инат за затова с което сме започнали да се справяме. Надявам се, ако всички ние тук си свършим работата, като минат изборите, да имаме повод да си направим едно парти като победители и да започнем да ги изриваме тия, да ги вкараме в затвора“, заплаши Йордановв. Паметливи припомнят, че навремето с подобни закани стартира първата си парламентарна кампания ГЕРБ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече