Илияна Йотова драпа за президентския пост

0

Година преди президентските избори в България пренареждането на политическия пъзел влезе в пълен ход. Вече се редят новите пасианси не само по отношение на изпълнителната власт, а за коридорите на „Дондуков” 2. До Lupa.bg достигна информация, че вървят сондажи за това настоящият вицепрезидент Илияна Йотова да бъде издигната за кандидат-президент от името на БСП.

Тъй като Румен Радев видимо се еманципира от Столетницата, дори да реши да се бори за втори мандат, едва ли кандидатурата му ще бъде издигната от социалистите. Слуховете за бъдещата му политическа кариера се раздвояват в два сценария.

    Според първия, който е доста по-авантюристичен, Радев ще направи рискован ход, като напусне президентството и оглави нов политически проект, за да щурмува премиерския пост.

В тази ситуация държавен глава автоматично става вицепрезидентът, респективно Илияна Йотова. Тази сутрин зам.-председателят на ДПС в парламента Хамид Хамид също намекна за подобен развой. „Не е важна персоната, а да бъде наистина държавен глава – не постоянно да напада, да търси конфронтация, да настройва едни граждани срещу други”, каза още Хамид.

Това би било удобно за Йотова, защото тя ще има възможност да натрупа популярност и няколко месеца по-късно да бъде издигната като кандидатът на БСП. Сред червените депутати вече е плъзнал слухът за подобни сондажи на „Позитано” 20.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече