Ако изборите са днес 5 партии влизат в парламента

0

Ако изборите са днес пет партии щяха да влязат в парламента – БСП, ГЕРБ, „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, „Демократична България“ и ДПС. Това сочат резултатите от последното социологическо проучване на специалистите от „Маркет линкс“, направено между 18 и 26 септември. 

Според данните на социолозите ГЕРБ и БСП вече са с изравнени сили и дори в един от аспектите на анкетата, социалистите изпреварват с малко управляващите по електорална подкрепа.„Откакто започнаха протестите и се наситихме със всички скандали в публичното пространство – ГЕРБ започна да губи и се сви до своето партийно ядро. БСП успява да има прираст, но той не е съществен, не е органичен заради нещата, които предлагат на политическия пазар. По-скоро това е реакция срещу ГЕРБ“, коментира Добромир Живков от агенцията. 

Коалиционните партньори на ГЕРБ – Обединените патриоти се радват на 4 на сто подкрепа, което ги праща на кантар за парламентарно представителство. A гражданската платформа на Мая Манолова е с много по-висока електорална подкрепа от тази за патриотите, разкрива още последната социология, направена по поръчка на Би Ти Ви.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече