Мъжът на Илияна Йотова взимал 70 000 лева заплата! (Вицепрезидентката пръснала половин милион за сватбата на сина си + СНИМКИ)

0

Сватбата на сина на вицепрезидента Илияна Йотова – Марин в началото на месеца предизвика много коментари в политическите среди, тъй като на тържеството държавният глава Румен Радев се оказа на една маса с видния червен барон и враг на Корнелия Нинова Георги Гергов. Светската страна на щастливото събитие обаче е не по-малко интригуваща, като според източници на популярния сайт Lupa.bg церемонията в комплекса на Вальо Златев „РИУ Правец“ е струвала не по-малко от 500 000 лева.

Само сватбената рокля на булката Кристияна, дело на топдизайнерката София Борисова, е излязла на свекървата поне 10 бона. Празничният грим от майстора на макиажа Кирил Чалъков пък не пада под 3000 лева за подобно събитие. Като добавим и факта, че младоженката смени цели 3 тоалета по време на соарето, сумата набъбва драстично и поражда куп неудобни въпроси.


Според близки до сем. Йотови подготовката на церемонията е отнела цели 6 месеца, като всичко е подготвено и изпипано до последния детайл, в това число и бутиковите покани за многобройните гости, които сами по себе си струват няколко хилядарки.


За онези, които се чудят как червенокосата фурия може да си позволи такова разточителство с държавна заплата, отговорът е прост – Андрей Йотов. Съпругът на Илияна е не само един от най-добрите ортопеди и травматолози в България, но и минава за един от най-богатите доктори в страната. Професорът има над 25-годишен стаж по специалността си. През лятото на 2016 г. оглавява ортопедичната клиника на „Софиямед”. Между 1999 и 2006 г. той е ръководил клиниката по спешна травматология в „Пирогов“. След което е привлечен като за началник на Катедрата по ортопедия и травматология и реконструктивна хирургия във Военномедицинска академия, която ръководи 10 години.


В частната клиника се шушукаше, че месечното му възнаграждение в никакъв случай не пада под 70 000 лева. И макар поради здравословни проблеми Андрей вече да не оперира лично, консултациите му продължават да пълнят семейния бюджет.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече