Напуснал БСП: В партията на Нинова ръководството не е от социалисти, а от кариеристи

0

В партията на Корнелия Нинова ръководството не се състои от социалисти. Тя вече не се ръководи от социалистически идеи. Останаха верните кариеристи, които ще дадат образа на новата партия – Партията на Корнелия Нинова. Това каза в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов„, напусналият БСП Красимир Янков.   

Независимият депутат подчерта, че с Корнелия Нинова работят и Кирил Добрев, и Георги Гергов. Той допълни, че не иска да е част от разделението, което Нинова налага. Себе си и колегите си, които също напуснаха той нарече „прогресивни социалисти“ и не проявяват търпимост към политиката на Нинова в партията.  

Разбихме мита, че подкрепяме ГЕРБ. Никой от нас не е свързан и обременен с миналото. Всеки, който е свързан с приватизацията, трябва да отстъпи от политиката.“   

Красимир Янков открои три причини за напускането си: опорочен избор на председател и ръководство, променен облик на партията, която вече е еднолична и, защото като инакомислещ, е посочен за враг. Той поясни, че ръководството е направило отказ от европейска легитимация с неизбирането на Сергей Станишев в партийното ръководство. 

  На неколкократните опити на водещия да намери отговор на въпроса дали отцепниците ще се ориентират към нов политически проект,  Янков отговори, че ще останат да представляват идеите си в лявото политическо пространство.   

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече