Гарелов: Много лесно президентът Радев се отказва от хората около него

0

Журналистът институция – Иван Гарелов призна, че е разочарован от президента в личен план. Това той разкри в откровено интервю за рубриката „А сега накъде“ по Нова тв.

„Има някой, който влияе на президента за това да държи вратата отворена към десницата. Той повече е отворен към либералната десница“, констатира Гарелов. И укори президента, че много лесно се отказва от хората около него.

Гарелов припомни случая, когато беше медиен съветник на служебния премиер на Радев – Огнян Герджиков и бе уволнен заради защита на Елена Йончева.

    „И с мен така постъпи навремето. И аз съм един от… Герджиков ме уволни, но преди това му е поискал мнението. Герджиков ми каза – той /б.р. – Радев/ се е съгласил.“

„Много лесно губиш хора!“, не скри забележката си мистър „Панорама“.

„Не съм сигурен, че е събрал най-големите умове в стратегическия съвет, не съм сигурен“, намекна още той за липса на капацитет в президентския екип.

В отговор на въпроса защо всички бягат от Радев, Гарелов отговори риторично: „Всички бягат от Радев или той бяга от всички?“

    Според него е логично онези, които са изгонени от екипа на президента да отидат в БСП и даде за пример последната случка с шефа на президентския кабинет Калоян Методиев.

„Това е логично донякъде, че отиват в БСП. Последните случки, които станаха – според мен той се стреми да пази някаква дистанция от БСП“, отбеляза анализаторът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече