Отцепниците атакуват вожда: Напуснах партията на Нинова, тя я ръководи безобразно“

0

Явор Гечев, член на НС на БСП, председател на НСБК и Георги Андреев, член на БСП, независим народен представител бяха гости в предаването „Беновска пита“, за да коментират всички теми около „червената“ партия.

„Надявам се гласовете за мен в НС да са заради самия мен. Странно ми е БСП да се дели на хората на този и на онзи и че има другари, които напускат партията, призивът ми е да не го правят“, започна Гечев.

„Ям баница, ако си я правя сам. Нямам идейни различия с напусналите, ако имам мнение го казвам ясно вътре в партията и го отстоявам. Има друга сложнотия – трябва да обръщаш внимание на членовете на партията и да говориш с тях“, сподели той.

„БСП е моята партия, не е на Корнелия Нинова, тя се нуждае от всеки от собствените си членове. Вярвам, че мога да направя нещо дори да не съм във властта, най-скучния период в живота ми беше когато бях народен представител. Достойно за уважение е, че 85% бяха обединени зад Нинова и гласуваха за нея“, каза още членът на НС на БСП.

„На този Конгрес стана голяма глупост – двама бивши представители – Михаил Миков и Станишев да не бъдат в Националния съвет. Хората около Нинова прекалиха с тенденциите, партията има нужда от всички. Тя трябва да увлече хората да вярват в каузата ѝ“, смята Явор Гечев.

Георги Андреев, член на БСП, независим народен представител, от своя страна заяви:

    „Напуснах ПГ на БСП поради непреодолими ценностни различия с вземането на решения на ръководството, напуснах партията на Нинова, тя я ръководи безобразно“. 

„Има много излъгани хора за водачи на листи и участие на следващите избори, Нинова превръща партията в неизповядваща нейните ценности, не чух думата социализъм. Не видях на Конгреса да присъстват синдикатите“, коментира той.

„Моята партийна организация имаше 2 делегати на Конгреса, говорихме за нощното гласуване и аз казах, че ще напусна партията, в нея не може да има различно мнение от това на Нинова, борим се да се чуе другия глас“, добави Андреев.

„Само Валери Жаблянов заяви, че иска да напусне ПГ и да остане редови член, другите казахме, че ще напуснем партията и ще се наричаме независими прогресивни социалисти. Ще гласуваме както гласува партията, както и за всяко резонно предложение на другите, няма да осигуряваме кворум на ГЕРБ и няма да сме им патерици“, завърши той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече